Attentia sociaal secretariaat in volle groei: overzicht dienstverlening

In België doen vandaag 9 op de 10 bedrijven beroep op de diensten van een sociaal secretariaat. Zoekt u een sociaal secretariaat, of denkt u aan veranderen? Dan is het Attentia sociaal bureau of secretariaat zeker het overwegen waard!

Onderstaand artikel bundelt de meest recente en relevante info over het Attentia sociaal bureau of secretariaat. Op die manier kan u makkelijk de juiste keuze(s) maken.

Ontvang een prijs op maat

Wat is een sociaal secretariaat?

U hebt tot dusver al een aantal keren het begrip sociaal secretariaat zien passeren zonder misschien precies te weten wat het juist kan betekenen voor uw bedrijf. We komen hierop verder in dit artikel terug. 

Concreet, in België is een sociaal secretariaat belast met het uitvoeren van administratieve taken van andere bedrijven en hun werknemers. 

attentia sociaal secretariaat

Wat is de rol van een sociaal secretariaat ?

Een Sociaal secretariaat staan bekend als een instantie die het loonbeheer en de belastingaangiften voor zijn rekening neemt. Maar het aanbod is veel uitgebreider dan dat! Hieronder zetten we de diensten van een sociaal secretariaat kort op een rij.

 • Loonberekening: bruto/netto, eindejaarpremies, vakantiegeld, ontslagvergoedingen, loonbelasting enzovoort.
 • Beheer van loonbrieven en fiscale fiches
 • Beheer van administratie in geval van werkonbekwaamheid, educatief verlof, tijdskrediet, ouderschapsverlof, brugpensioen …
 • Uitgifte van verklaringen en documenten op verzoek van de Belgische autoriteiten, bijvoorbeeld Dimona (Déclaration IMmédiate/ONmiddellijke Aangifte) die het RSZ (Rijksdienst voor sociale zekerheid) op de hoogte stelt van elke indiensttreding of uittreding van het personeel van het bedrijf
 • Inning en storting van sociale bijdragen aan RSZ
 • Inning en storting van loonbelastingen voor de fiscus
 • Rapportering van sociale risico’s
 • Rol van socio-juridisch consultant

Denk eraan dat bovenstaande lijst slechts een greep is uit het aanbod van een sociaal secretariaat of sociaal bureau. De opsomming hierboven is een basispakket. Sommige secretariaten zullen u in meerdere of mindere mate bijstaan met andere diensten. 

Na het kiezen van een sociaal secretariaat, is het goed om uw toekomstige behoeften te specificeren en de verschillende diensten te vergelijken. Een goed geïnformeerde beslissing zal altijd een betere beslissing zijn. 

Wie is Attentia: het bedrijf dat HR en welzijn verbindt in België

In België bestaan er een veertigtal sociaal secretariaten. Attentia is één van de meest vooraanstaande Belgische sociaal secretariaten en kan rekenen op heel wat positieve reviews van klanten.

Attentia is actief in vier domeinen:

 • HR en payroll
 • Preventie en bescherming
 • Duurzaam verlonen
 • Well-being beleid

Het bedrijf Attentia werd opgericht in 2005 en telt vandaag meer dan 750 werknemers, verdeeld over 40 zetels in Brussel, Wallonië en Vlaanderen. 

Met als stokpaardje HR en welzijn, verleent Attentia vandaag zijn diensten aan meer dan 15.000 klanten (bedrijven, zelfstandigen en kmo’s) op het vlak van verloning, preventie en bescherming van welzijn op het werk. 

Feeling good works great 

Het Attentia sociaal bureau leeft volgens de slogan “Feeling good works great”. Die slogan vertaalt zich in de goesting van het bedrijf om het welzijn van werknemers ter harte te nemen bij het opstellen van het HR plan van uw bedrijf. Attentia is ervan overtuigd dat een gelukkige werknemer, die zich goed voelt op de werkvloer, ook veel betere prestaties zal leveren. 

Attentia heeft ook al meerdere prijzen ontvangen op de HR Excellence Awards. Vermeldenswaardig zijn onder meer de innovatieve projecten in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en De WaterGroep.

Waarom kiezen voor Attentia als sociaal secretariaat?

Met meer dan 25 jaar ervaring biedt het Attentia sociaal bureau een veelheid aan diensten aan. Denk aan het beheer van loonfiches, het berekenen van sociale risico’s en de inning en storting van loonlasten. 

Kiezen voor Attentia als sociaal secretariaat is kiezen voor een kwaliteitsvolle partner. Daarbij kan u vertrouwen op een nauwe samenwerking voor het beheer van uw personeelsbestand en het welzijn van uw werknemers. 

Een ander voordeel is dat Attentia niet zomaar een online sociaal secretariaat is. Het bedrijf en haar consultants zijn eenvoudig te bereiken via telefoon, email of u kan langsgaan op een van de vele Attentia kantoren. 

Attentia biedt online heel wat opties aan om gratis aan de slag te gaan met zijn tools. Op de website van het sociaal secretariaat vindt u tools voor: 

 • het berekenen van opzegtermijnen
 • het berekenen van lonen (bruto/netto) en bijhorende bonussen
 • het berekenen van afwezigheden
 • socio-juridische documentatie die dagelijks bijgewerkt wordt. 

Bovendien biedt Attentia opleidingen aan onder de vlag Attentia Academy. Het hele jaar door organiseren ze opleidingen en bijscholingen omtrent welzijn en veiligheid op het werk.

Ten slotte zorgen de consultants HR en payroll van Attentia dat u ook kan profiteren van ondersteuning en advies met betrekking tot loonuitkeringen en personeelswerving. 

DOTS Attentia: een beheerstool voor HR en welzijn

Attentia heeft door de jaren heen een online tool ontwikkeld met de naam DOTS. Dit platform combineert HR en welzijn en vereenvoudigt het het samenwerken tussen de verschillende bedrijfstakken. 

DOTS is in het leven geroepen om ondernemingen te helpen met het op orde houden van hun HR en het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van het personeel. Deze software biedt een compleet gamma aan diensten en hulpmiddelen om bedrijven en ondernemingen te helpen in het beheer van het personeelsbestand inzake flexibele lonen, beheer van thuiswerken en afwezigheden van reizigers …

Hoe kan ik Attentia contacteren?

Het sociaal secretariaat is alle weekdagen tussen 9u en 17u bereikbaar per telefoon, behalve op feestdagen)

U kan ze ook bereiken via email of via het contactformulier op hun website. 

Tenslotte is het ook mogelijk om direct contact op te nemen met een van de Attentia kantoren bij u in de buurt. Op hun site vindt u de contactgegevens van alle kantoren in Brussel en Vlaanderen, hieronder beperken we ons tot het hoofdkantoor:

 • Hoofdzetel Attentia in Sint-Agatha-Berchem

Keizer Karellaan 586
1082 Brussel – België
Telefoon : 02 263 08 70 
Geleverde diensten: Preventie & Bescherming | Sociaal Secretariaat | Medisch centrum | Centrum voor RSZ

sociaal secretariaat van Attentia

Aansluiten bij het sociaal secretariaat van Attentia: vergelijk gratis meerdere offertes

Bent u ook overtuigd van de meerwaarde van Attentia voor uw bedrijf? Of twijfelt u nog aan uw keuze? Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis vrijblijvend advies. Probeer ook zo veel mogelijk tarieven van andere sociaal secretariaten te vergelijken en kies degene die het beste aansluit bij uw noden. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Sociaal secretariaat - Vraag hier uw offerte
1*. Hoeveel medewerkers (inclusief bedrijfsleiders) telt uw bedrijf?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.