Liantis sociaal secretariaat

U bent zelfstandige of freelancer? U hebt al een eigen zaak of wil er één opstarten? In beide gevallen bent u bij Liantis sociaal secretariaat aan het juiste adres. Voor advies en begeleiding op maat, en voor de verwerking van uw sociale en administratieve verplichtingen! Wil u meer weten over dit sociaal secretariaat? Stel gerust al uw vragen via onze offertepagina.

Vraag uw offerte

Wat is Liantis sociaal secretariaat?

Liantis sociaal-secretariaat

Met een bestand van meer dan 44.000 klanten is het sociaal secretariaat Liantis één van de grotere spelers in België. Dit sociaal bureau beschikt over een breed vertakt kantoornetwerk verspreid over het hele land. Zo is er altijd een expert in de buurt wanneer u persoonlijke ondersteuning wenst.

Als klant van Liantis kan u rekenen op twee vaste klantadviseurs die uw onderneming kennen. Liantis sociaal secretariaat staat u als werkgever bij in personeelsadministratie en loonverwerking. Zo bespaart u een pak tijd en blijft u altijd up-to-date over eventuele veranderingen in de arbeidswetgeving.

De kosten van het sociaal secretariaat worden transparant berekend op basis van de omvang van uw onderneming en de geleverde diensten. Ook zelfstandigen (eenmanszaken of freelancers) krijgen tarieven op maat.

Vraag advies en ontvang een offerte op maat

Wat doet Liantis sociaal secretariaat?

Personeelsadministratie en loonbeheer zijn de core business van Liantis. Daarnaast kan u bij hen terecht als sociaal verzekeringsfonds. Zo hebt u één centrale partner voor de pensioen-, kinderbijslag- en ziektekosten bijdragen van uw medewerkers.

Liantis sociaal secretariaat zorgt ervoor dat de bijdragen elke maand correct worden ingehouden en meteen worden gestort in het Liantis sociaal verzekeringsfonds.

Als klant behoudt u altijd een helder overzicht. Eenmaal aangesloten bij Liantis sociaal secretariaat kan u ook makkelijk beroep doen op andere hr- diensten van de Liantis-familie:

 • Liantis talent service: hr-assistentie om de productiviteit van uw medewerkers te optimaliseren
 • Liantis preventie en welzijn: hr-assistentie voor gezonde, gelukkige medewerkers
 • Liantis afwezigheidscontrole: hr-assistentie om misbruik van ziekteverzuim te voorkomen
 • Liantis ondernemingsloket
 • Liantis risk solution

wat doeet Liantis sociaal-secretariaat

Personeelsadministratie en loonbeheer

Een nieuwe medewerker brengt aardig wat administratief werk met zich mee. U moet diverse verplichtingen vervullen die u door de Vlaamse en de Belgische wetgeving worden opgelegd.

Zo ben u als werkgever verantwoordelijk voor de sociale bijdragen (pensioen, kinderbijslag, ziektekosten) van uw medewerkers. In het loon moeten verplicht ook de patronale bijdragen en enkele bijkomende verzekering zijn opgenomen.

Liantis sociaal secretariaat reduceert de administratieve rompslomp tot simpele handelingen die nauwelijks tijd kosten. Het Liantis platform voor personeelsadministratie en loonbeheer wordt steeds slimmer en automatiseert herhalende taken. Zo wint u tijd om aan uw bedrijf te werken.

Ook voor zelfstandigen zonder personeel (eenmanszaak of freelancer) is het tijdbesparend om de bezoldiging via het Liantis platform bij te houden.

Persoonlijke ondersteuning

Voor Liantis klanten is er altijd een lokale adviseur aanspreekbaar die bekend is met de onderneming. De persoonlijke ondersteuning van het sociaal secretariaat omvat onder meer:

 • Personeel aanwerven: assistentie bij het in dienst nemen van nieuwe medewerkers (loonberekening, interview, screening …).
 • Tijdelijke tewerkstelling: uw klantadviseur zorgt voor gelegenheidsmedewerkers en payroll-assistentie wanneer u tijdelijk extra handen nodig hebt.
 • Vakantie: een handige e-tool op het Liantis platform berekent de vakantiedagen per werknemer (wettelijke vakantiedagen, educatief verlof, tijdskrediet, ouderschapsverlof). Voor bijzondere en betwistbare omstandigheden biedt uw adviseur persoonlijke ondersteuning.
 • Een medewerker ontslaan: Om een medewerker te ontslaan moet u een reeks van regels en procedures respecteren. Een Liantis adviseur helpt u om aan de voorwaarden te voldoen.

De persoonlijke ondersteuning van Liantis geldt ook voor vormen van alternatief verlonen, met een hoger netto rendement voor zowel de werknemers als de werkgever. Winstpremies en loonbonussen verlagen niet alleen de belastingdruk, maar zorgen ook voor meer motivatie binnen de onderneming. Een auto van de zaak, bedrijfslaptop en smartphone met internet, energierekening ondersteuning en cafetariaregelingen zijn eveneens populaire methodes om het belastbaar inkomen te verlagen.

Uw klantadviseur zorgt hierbij voor een nauwkeurige doorrekening.

Liantis platform voor personeelsadministratie en loonbeheer

Aansluiten bij Liantis sociaal secretariaat: vraag een offerte

Wat kost Liantis sociaal secretariaat u? Omdat Liantis niet met een all-in tarief werkt, zijn de kosten voor personeelsadministratie en loonbeheer in principe voor elke onderneming verschillend:

 • Instapkosten voor de sociale administratieve, documenten en aangiftes (bestandsopbouw). Bij overstap van een ander sociaal secretariaat betaalt u geen instapkosten.
 • Vaste basisprijs per maand: beheerkosten, reguliere dienstverlening en juridisch advies
 • Vaste prijs per loonberekening per werknemer of vennoot

Benieuwd hoeveel uw aanmelding of overstap naar Liantis u zal kosten? Vraag via onderstaand formulier een offerte op maat aan bij dit sociaal secretariaat. Het is gratis en vrijblijvend! Bovendien kan u makkelijk vergelijken met concurrerende sociaal secretariaten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Sociaal secretariaat - Vraag hier uw offerte
1*. Hoeveel medewerkers (inclusief bedrijfsleiders) telt uw bedrijf?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.