Sociaal secretariaat vergelijken: waarop letten? Offertes

Door de overvloed aan sociaal secretariaten, is het niet altijd makkelijk om de juiste eruit te kiezen. Welke factoren moet je tegen elkaar afwegen en met welke kosten hoor je rekening te houden? Ontdek het in onderstaand artikel over hoe sociaal secretariaat vergelijken.

Wil je sociaal bureaus snel en eenvoudig vergelijken? Ontvang direct meerdere prijsoffertes in één keer via onze offertepagina.

Vraag advies en vergelijk kosten en dienstverlening

Wat kost een sociaal secretariaat?

sociaal-secretariaat kiezen

Hoeveel kost een sociaal secretariaat je op jaarbasis? Dat is moeilijk te zeggen. Je moet rekening houden met diverse zaken. Ook zijn er de opstartkosten, de kosten per werknemer, de jaarlijkse abonnementskosten enzovoort.

Daarnaast zijn er de onvoorziene kosten. Denk dan aan het uitbetalen van een ontslagvergoeding, een Dimona-aangifte, enzovoort. Na een samenwerking van 1 jaar kan je pas zeggen hoeveel je exact betaalt voor de diensten van je sociaal secretariaat.

Waarom sociaal secretariaat kiezen?

Wanneer je als zelfstandige een onderneming wil opstarten in België, is het verplicht om je aan te sluiten bij een sociaal secretariaat.

Een sociaal secretariaat fungeert als schakel tussen de zelfstandige en de overheid en ontfermt zich over jouw sociale zekerheid. Het sociaal bureau ondersteunt en begeleidt je bij je sociale rechten en plichten. Daarnaast verlost het je van complexe, weerkerende administratieve rondslomp.

Takenpakket sociaal secretariaat

Een sociaal secretariaat regelt jouw sociale zekerheid. In de brede zin van het woord betekent dit: alles wat met personeelsbeleid en salarisadministratie te maken heeft door hen voor jou in orde gebracht wordt.

Dat gaat van het berekenen van de lonen en het opstellen van de loonfiches tot het genereren van alle administratie rond ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid, brugpensioen, en het innen en doorstorten van de sociale zekerheidsbijdragen aan de RSZ.

Naast payroll-administratie treedt een sociaal bureau ook op als sociaal-juridisch adviseur voor starters en zelfstandigen.

Welk sociaal bureau kiezen?

Er zijn in ons land een dertigtal erkende sociale secretariaten en dat maakt het er voor jou als zelfstandige, natuurlijk niet gemakkelijker op om er eentje uit te kiezen. Om er een voor jou passend sociaal secretariaat uit te pikken, dien je meerdere factoren te vergelijken.

Beheerskosten

In ruil voor de dienstverlening van een sociaal secretariaat, betaal je hen een bepaald percentage op je verschuldigde bijdragen aan de RSZ. Dit percentage is gekend onder de noemer “beheerskosten” (of verwerkingskosten) en schommelt tussen 3,05 en 4,25 %.

De verschillen in beheerskosten lijken op het eerst zicht miniem, maar op lange termijn kan het om een aanzienlijk bedrag gaan.

Ervaring

Informeer jezelf over de expertise van het sociaal bureau. Krijg je enkel algemene begeleiding of kan je hier ook terecht met meer specifieke vragen en problemen? Meestal liggen de beheerskosten iets hoger bij een sociaal verzekeringsfonds met jarenlange ervaring, maar daar haal je ongetwijfeld je voordeel uit.

Online dienstverlening

We leven in een modern tijdperk en hoogtechnologische tools zijn dan ook onmisbaar. Biedt het sociaal secretariaat een gebruiksvriendelijke online omgeving, is er digitale hulp beschikbaar en is integratie met andere diensten mogelijk? Houd rekening met deze elementen, je zult tenslotte regelmatig gebruikmaken van het online platform.

Vergelijk kosten en dienstverlening

Lijst erkende sociaal secretariaten

sociaal-secretariaat vergelijken

Je huidige sociaal secretariaat vergelijken, kan uiteraard pas als je de andere spelers op de markt kent. Hieronder vind je een overzicht van de meest bekende sociaal secretariaten in Vlaanderen (en België).

Acerta

Acerta is een Vlaams sociaal bureau dat werkgevers, starters en zelfstandigen bijstaat. Naast algemene dienstverlening, biedt Acerta ook ondersteuning bij het aanwerven van personeel en hulp bij het beheer van menselijk kapitaal. Bij dit bureau betaal je 3,05 % aan beheerskosten.

Liantis

Liantis, een ander grootschalig Vlaams sociaal secretariaat, staat bekend om zijn uitstekende klantendienst en zijn veelzijdig en gebruiksvriendelijk online platform. Liantis rekent 3.95 % aan verwerkingskosten.

CLB Sociaal secretariaat

CLB buigt zich over de loon- en personeelsadministratie van meer dan 5.000 bedrijven. Daarnaast kan je hier ook terecht voor het afsluiten van verzekeringen, procesoptimalisatie, welzijnsbeleid en medisch toezicht.

Partena Professional

Partena Professional is een alom bekend sociaal secretariaat met tientallen kantoren verspreid over Vlaanderen en Wallonië. Partena beschikt over een bedrijfsgeneeskundige dienst en een kinderbijslagfonds. Verwerkingskost: 4,25 %.

Xerius

Xerius is een sociaal verzekeringsfonds voorzien van een fantastisch uitgeruste digitale werkomgeving. Bij Xerius ontvang je gratis pensioenadvies op maat en heb je de mogelijkheid om bijzondere verzekeringen af te sluiten met het oog op een hoger pensioen en de bescherming van je persoonlijk inkomen. De werkingskosten liggen hier op 3,05 %.

Attentia

Attentia blinkt uit in hr-processen en welzijnsbeleid. Dit sociaal bureau heeft meer dan 40 kantoren verspreid over heel het land en draagt zaken zoals mensenrechten, milieu en corruptiebestrijding, hoog in het vaandel. De beheerskosten liggen op 4 %.

SD Worx

SD Worx is een sociaal bureau met meer dan 70 jaar ervaring op de teller in loonadministratie, personeelsbeleid en het verstrekken van sociaal-juridisch advies. SD Worx sociaal secretariaat heeft een eigen uitzenddivisie en meerdere buitenlandse dochterbedrijven.

Vesta

Vesta is het sociaal secretariaat voor de horecasector. Van loonbeheer tot online personeelsplanning, Vesta regelt alles voor jouw horecazaak. Vesta plaatst trouwens zelf ook vacatures om het juiste personeel voor jouw etablissement aan te trekken.

Securex

Securex biedt onder meer starters, zelfstandigen en werkgevers een praktische online omgeving. Het heeft een ondernemingsloket en geeft starters de kans om bijkomende verzekeringen af te sluiten. Daarnaast brengt dit sociaal bureau professionele ondersteuning in preventie- en welzijnsbeleid. De verwerkingskosten bedragen 4,10 %.

Besox

Besox is voornamelijk actief in Antwerpen, Gent en de kustregio. Naast personeelszaken en sociaal-juridische hulpverlening, is dit bureau ook gespecialiseerd in financiën en verzekeringen.

Easypay

Easypay is een sociaal bureau dat focust op een persoonlijke aanpak. Wil jij je taken permanent uit handen geven, ben je op zoek naar een bureau dat een aantal deeltaken vervult of wil je hulp ter plaatse? Aan jou de keuze.

Accuria

Accuria is een sociaal secretariaat uitgerust met gedetailleerde tools voor jouw sociaal-fiscale loonoptimalisatie, de automatisering van je hr-beleid en het beheer van je personeelsgegevens. Een dynamisch sociaal bureau waarbij je persoonlijke wensen steeds voorop gesteld worden.

Vergelijk de verschillende merken

Sociaal secretariaat vergelijken in 1 aanvraag

Ontvang je graag offertes van meerdere sociaal secretariaten om een goede vergelijking te kunnen maken? Dat kan snel en eenvoudig via onderstaand offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Sociaal secretariaat - Vraag hier uw offerte
1*. Hoeveel medewerkers (inclusief bedrijfsleiders) telt uw bedrijf?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.