Kosten sociaal secretariaat: hoe kiezen en veranderen?

Overweegt u om beroep te doen op een sociaal secretariaat? Dan wil u vast weten wat dit u zal kosten. Op die manier is het eenvoudiger om de juiste beslissing te maken. Bovendien kunt u zich zo beter voorbereiden. Ver hoeft u niet te zoeken naar informatie, want alles wat u moet weten over de kosten van een sociaal secretariaat vindt u in dit artikel.

Wil u direct de tarieven van meerdere sociale secretariaten onderling vergelijken? Dat kan u snel en eenvoudig dankzij onze offertepagina.

Vergelijk tarieven sociaal secretariaten

Kosten sociaal secretariaat

U vraagt zich wellicht af wat de tarieven of kosten van een sociaal secretariaat zijn als u van plan bent om uw eigen zaak op te starten. Het antwoord daarop is niet eenvoudig, want de prijs hangt af van welk secretariaat u kiest.

Als u alles uit handen wil geven, betaalt u naast servicekosten bijkomende kosten voor bepaalde documenten. Ook voor de software betaalt u extra. Met onderstaande prijsindicatie krijgt u toch een goed idee van de gemiddelde kostprijs.

sociaal-secretariaat kosten

Gemiddelde kost sociaal secretariaat

Stel dat u een bedrijf met 50 werknemers opricht. In dat geval betaalt u ongeveer 12.000 euro aan indicatieve servicekosten. Die kost is jaarlijks. Daarbij komen nog ongeveer 1.500 euro kosten voor software en zijn er extra kosten voor documenten.

Hebt u meer personeel? In dat geval lopen de kosten van het sociaal secretariaat uiteraard op. Daarnaast hangen de kosten af van welk sociaal bureau u kiest.

Wat doet een sociaal secretariaat?

De meeste bedrijven kiezen voor de aansluiting bij een sociaal secretariaat en dat heeft een reden. Door voor deze dienst te kiezen, bespaart u namelijk een hoop tijd. Voordat u beslist om u uw administratie in handen te geven van een sociaal secretariaat, is het wel handig om te weten wat zij precies doen. Daarom geven wij u hieronder een overzicht!

Taken sociaal secretariaat

  • Verlenen van sociaaljuridisch advies
  • Loonadministratie
  • Loonberekening (inclusief bedrijfsvoorheffing, premies, vergoedingen en vakantiegeld)
  • Innen en storten van sociale bijdragen en bedrijfsvoorheffingen
  • Regelen van administratie rond arbeidsongeschiktheid, tijdskrediet, ziekteverzuim …
  • Advies verlenen rond ontslag, aanwerving en afwezigheden

Zoals u leest, kan u voor heel wat zaken bij een sociaal secretariaat terecht. De aansluiting is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden. U heeft hiermee veel tijdgewin, waardoor u ook heel wat geld uitspaart.

Een sociaal secretariaat kost u wel wat, maar u krijgt er veel voor terug. Wil u toch geld besparen op een sociaal secretariaat? Dan kan u dit door de tarieven van verschillende sociaal bureaus met elkaar te vergelijken. U kan dat via ons offerteformulier snel en eenvoudig.

Vergelijk kosten sociaal secretariaten

Opstarten eigen zaak? Kostprijs

Een eigen zaak opstarten doet u uiteraard niet gratis. Buiten de kosten voor een sociaal secretariaat zijn er nog een aantal andere diensten waarvoor u moet betalen. Welke dat zijn, is afhankelijk van het type zaak dat u wil opstarten. Zo zullen er bij een vennootschap meer kosten komen kijken dan bij een eenmanszaak.

Hieronder ontdekt u met welke kosten u rekening moet houden!

Eenmanszaak

Bent u van plan om aan de slag te gaan als zelfstandige of freelancer?

  • Dan betaalt u een eenmalig bedrag voor een ondernemingsnummer. Dit kost u ongeveer 90 euro.
  • Daarnaast hebt u een btw-nummer nodig. Dit kost u 50 euro.
  • Als u ook een vergunning nodig hebt, mag u hiervoor 75 euro rekenen en 150 euro voor een leurkaart. Dit bedrag betaalt u per vergunning.
  • De aansluiting bij het sociaal verzekeringsfonds is gratis. Uiteraard moet u hiervoor wel elke drie maand een bedrag betalen. Normaal kost dit 22 % van uw winst, maar als starter krijgt u hier de eerste drie jaar korting op.

eenmanszaak

Vennootschap

Bij een vennootschap komen nog meer kosten kijken. In dat geval bent u namelijk verplicht om bijdragen te betalen aan het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen. Voor een kleine vennootschap bedraagt dit 347,5 euro per jaar en voor een grote vennootschap 868 euro per jaar.

In sommige gevallen kan een vennootschap de eerste drie jaar een vrijstelling krijgen. Het is interessant om u hierover te informeren!

Meer weten? Ontvang advies op maat

Veranderen van sociaal secretariaat: vraag en vergelijk tarieven

Bent u reeds aangesloten bij een sociaal secretariaat, maar bent u niet helemaal tevreden van de dienstverlening? Dan kan u gerust van sociaal secretariaat veranderen. Hiervoor dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Zo moet de minimumtermijn van het contract bij het huidige sociale secretariaat overschreden zijn. Dit duurt meestal drie tot vier jaar. Ook dient u uw papierwerk in te dienen voor 30 juni het jaar voordat u zich wil inschrijven in een nieuw sociaal bureau.

Daarnaast moet u alle beheerskosten afgelost hebben voor het afsluiten van het boekjaar en moet u zowel een aansluitingsformulier als ontslagformulier indienen.

Wanneer veranderen van sociaal secretariaat?

Veranderen van sociaal secretariaat is mogelijk, maar niet eenvoudig. Daarom doet u dit beter alleen wanneer het echt noodzakelijk is.

Dat is bijvoorbeeld het geval als u niet tevreden bent over de dienstverlening of als u het gevoel hebt dat ze u niet de hulp geven die u nodig heeft. Dat kan voorvallen, omdat elke dienst zijn eigen sterke en zwakke punten heeft.

en groot sociaal secretariaat is bijvoorbeeld een goede keuze voor grote internationale bedrijven, terwijl een kleiner sociaal bureau eerder een betere keuze is voor kleinere bedrijven.

Kosten besparen? Offertes vergelijken loont

Wil u graag veranderen van sociaal secretariaat of wil u zich voor de eerste keer aansluiten? Dan is het niet altijd even makkelijk om een keuze te maken. Er zijn heel wat zaken waar u rekening mee dient te houden. De kostprijs is daar slechts één van.

Om er zeker van zijn dat u een correcte prijs betaalt, vraagt u het best prijsoffertes op bij meerdere sociale secretariaten. Zo kan u ze onderling vergelijken. Het loont zeker de moeite om dit te doen, omdat het u heel wat geld kan besparen.

Bovendien is het laten opstellen van een offerte heel eenvoudig. Het neemt slechts enkele minuten van uw tijd in beslag. Een kleine moeite met een grote impact!

Ontvang via onderstaand formulier direct offertes van meerdere sociaal secretariaten in één keer. Handig, toch?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Sociaal secretariaat - Vraag hier uw offerte
1*. Hoeveel medewerkers (inclusief bedrijfsleiders) telt uw bedrijf?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.