Xerius sociaal secretariaat

Bent u een zelfstandige of een freelancer met een eigen bedrijf of wilt u er één opstarten? Indien uw antwoord ja is, bent u aan het goede adres bij Xerius sociaal secretariaat. Wilt u meer weten of dit sociaal secretariaat, lees dan zeker dit artikel of stel uw vragen via onze offertepagina.

Ontvang een prijs op maat

Wat is Xerius sociaal secretariaat?

Xerius sociaal secretariaat zal u helpen om uw zaak te laten draaien. Ze helpen bij uw administratie en ondersteunen uw sociale zekerheid als zelfstandige ondernemer.

Ze bestaan uit een ondernemingsloket, een sociaal verzekeringsfonds en een onderlinge verzekeringsvereniging. Je ontvangt administratieve ondersteuning in elke fase van uw zaak. Voor de start, bij de start en bij elke wijziging van uw onderneming of tijdens uw loopbaan als zelfstandige.

Ook geven ze advies over een geruststellende sociale zekerheid.

xerius sociaal secretariaat

Wat doet Xerius sociaal secretariaat?

Zoals eerder vermeld, is Xerius een ondernemingsloket en een sociale verzekeringsfonds. Het ondernemingsloket zal uw wettelijke registratie regelen. Zo kan u zichzelf als zelfstandige noemen. Uw sociale zekerheid wordt geregeld door het sociaal verzekeringsfonds. Hierdoor krijgt u onder anderen het groeipakket, pensioen en tussenkomst in de kosten voor dokter en medicijnen.

Al reeds 200.000 zelfstandigen en 110.000 vennootschappen kozen voor de aanpak van Xerius sociaal secretariaat.

Ontvang een offerte op maat

 

Zelfstandige worden

Heeft u ambitie om zelfstandig te worden? Xerius helpt u hier graag mee verder. U wordt geholpen door experts in elke fase, bij de voorbereiding en de start als zelfstandige en bij de start als vrije beroeper.

Zo zullen ze u helpen met het plan van uw zaak. Is uw idee haalbaar en hoe stelt u een businessplan op. Ze begeleiden u ook op het vlak van geld. Bijvoorbeeld bij hoe u een financieel plan moet schrijven, hoeveel u zal verdienen, wat de kosten zijn om een zaak op te starten enzovoort.

Daarnaast helpen ze u ook om uw zaak in de markt te zetten. Ze zullen helpen met verschillende verkoopkanalen te gebruiken om klanten te bereiken. Ze helpen met een communicatieplan op te stellen en het belang aan te tonen van de juiste online gegevens.

Zelfstandige/Freelancer

Bent u al een zelfstandige of een freelancer? Ook hierbij kan Xerius sociaal secretariaat u helpen. Uw sociale zekerheid als zelfstandige wordt verzorgd door Xerius. Voorbeelden van wat ze doen zijn: sociale bijdragen correct berekenen, uw recht op steun en uitbetalingen verdedigen enzovoort.

sociaal secretariaat xerius

Pensioen en verzekeringen

Er bestaan verschillende soorten pensioen. Eerst is er het rustpensioen. Wanneer men spreekt over een pensioen, heeft men het meestal over het rustpensioen. U betaalde de sociale bijdragen tijdens uw loopbaan als zelfstandige of werknemer dus heeft u er recht op. Een rust pensioen ontvangt u vanaf de wettelijke pensioensleeftijd van 65 jaar.

Ook bestaat er het overlevingspensioen. U heeft hier recht op wanneer uw partner overleden is. Indien jullie minstens een jaar gehuwd waren en u ouder bent dan 48 jaar.

Tenslotte bestaat er ook nog het pensioen van gescheiden echtgenoot. U kan hier recht op hebben wanneer u wettelijk gescheiden bent van een zelfstandige. Het bedrag dat u krijgt, hangt af van de loopbaan van uw ex-partner. Hoeveel pensioen zal u ontvangen? Dit hangt af van uw statuut, uw inkomsten en uw gezinssituatie.

Ook als zelfstandige bent u verplicht om verzekeringen aan te gaan. Hieronder vindt u enkele belangrijke verzekeringen.

  • Burgerlijke aansprakelijkheid van ‘beroepsaansprakelijkheid’. Hiermee wordt u beschermt bij beroepsfouten.
  • Aansprakelijkheid voor brand/ontploffing. Wanneer uw zaak toegankelijk is voor het publiek, moet u deze verzekering aansluiten. Als er een brand of een ontploffing gebeurt, dan kan u verantwoordelijk gesteld worden door klanten. Ook wanneer u geen fout onderging. De verzekering komt hier dan tussen beiden.

Er zijn meerdere belangrijke verzekeringen voor zelfstandigen of freelancers. Bekijk dit zeker wanneer u een zelfstandige of freelancer wordt.

Aansluiten bij Xerius sociaal secretariaat: vraag uw offerte

Wat zal dit nu kosten om bij Xerius sociaal secretariaat aan te sluiten? Vraag via het onderstaand formulier een offerte op maat. Het is gratis en vrijblijvend en u kan zelfs makkelijk dit sociaal secretariaat vergelijken met andere sociale secretariaten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Sociaal secretariaat - Vraag hier uw offerte
1*. Hoeveel medewerkers (inclusief bedrijfsleiders) telt uw bedrijf?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.